Zoek vandaag nog een schoorsteenveger in Terneuzen

Zoek vandaag nog een schoorsteenveger in Terneuzen

mei 25, 2021 0 Door dakkapelkosten

Een schoorsteenveger in Terneuzen kan meer voor je betekenen dan je denkt. Het is een absolute droom voor veel huisbezitters: Een open haard bezitten. De geur van het hout, de knisperende verbranding en de gezellige warmte die van je haard afkomt maken het echt een centrepiece in elke woonkamer. En niet alleen voor jezelf en je familie, maar zeker ook voor je bezoek. Glaasje rode wijn of Port erbij, lekker kaasje en crackertjes. De perfecte avond in de winter. En laten we eerlijk zijn, die duurt dit jaar gewoon tot eind april, dus gelegenheid te over om een vuurtje aan te steken. Daarbij sta je waarschijnlijk niet stil dat het veilig stoken van dat vuurtje staat of valt bij een schone schoorsteen.

 

Vijftien minuten werk voor de schoorsteenveger uit Terneuzen, een jaar veiligheid voor jou

Helaas zijn schoorsteenbranden nog steeds een belangrijke oorzaak voor woningbrand. Alles wat je in brand steekt veroorzaakt bijproducten van verbranding. Rook is de meest bekende, maar ook plakkerige roet, as en andere materialen komen vrij. En alles moet door je schoorsteen naar buiten. Door al die koude avonden met warm haardvuur kan de hoeveelheid verbrandingstroep dus behoorlijk ophopen. En deze troep bestaat deels uit producten van een onvolledige verbranding. Spul dat in brand had moeten vliegen, maar dat nog niet heeft gedaan. En in de nog niet zit hem het gevaar. Want dit kan alsnog gebeuren terwijl het zich ophoopt in je schoorsteen. Gelukkig maakt een schoorsteenveger hier korte metten mee.

 

Een vergeten noodzakelijkheid

Het leven van een huiseigenaar is niet eenvoudig. Omdat je woning uit zoveel elementen bestaat die bijna allemaal onderhoud nodig hebben, kan het zijn dat er wel eens een paar bij inschieten. Neem gevelonderhoud bijvoorbeeld. Er zijn echter wel verschillen in belangrijkheid tussen veel vergeten klusjes. De meesten zullen namelijk niet tot woningbrand leiden. Een vergeten schoorsteen kan dat helaas wel. Gelukkig is het schoonmaken een simpel klusje voor een professional.